Δήμος Δρόπολης «Επίτιμοι Δημότες»

epitimi-dimotes-1

Ο Δήμος Δρόπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δρόπολης την Παρασκευή τίμησαν με μια όμορφη τελετή δύο σπουδαίους γιατρούς: τον δρ. Βασίλη Γιώργη (γιατρό παιδίατρο) και τον δρ.Βασίλη Λαμποβίτη (γιατρό χειρουργό γυναικολόγο) ως «Επίτιμοι Δημότες» (μετά θάνατον) του Δήμου Δρόπολης για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη και το κοινωνικό σύνολο ως αναγνώριση της πολυσχιδούς δράσης τους.

epitimi-dimotes-4

 

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός από τους συγγενείς των δύο γιατρών, επίσημοι προσκεκλημένοι, γιατροί από το Περιφερειακό Νοσοκομείο «Omer Nishani» και απλοί πολίτες για να γνωρίσουν από κοντά την ζωή και το έργο αυτών των δύο ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Εκ μέρους της οικογένειας Γιώργη, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Βασίλη Γιώργη, η κα.Ρίτα Γιώργη (γιατρός παιδίατρος) και εκ μέρους της οικογένειας Λαμποβίτη ο εγγονός του Βασίλη Λαμποβίτη, ο κ.Llazi Duka.

 

epitimi-dimotes-2

 

Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά μνείας όχι μόνο σε δύο εξαίρετους γιατρούς αλλά σε δύο σημαντικούς ανθρώπους που παρόλο τα ελλιπή ιατρικά μέσα εκείνης της εποχής, αλλά με τον πλούτο των επιστημονικών γνώσεων που διέθεταν και την δύναμη της θέλησης κατάφεραν όχι μόνο να χαράξουν νέους δρόμους στην ιατρική επιστήμη αλλά να διδάξουν στις επόμενες γενιές ήθος, αλληλεγγύη, προσφορά μα πάνω από όλα ανθρωπισμό!

epitimi-dimotes-6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *