Ενημέρωση

shkresa 471

Σε συνέχεια της ενημέρωσης από το Δήμο Δρόπολης για τα τελευταία γεγονότα σας γνωστοποιούμε ότι τις τελευταίες μέρες λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ο Δήμος μας ετέθη και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .Οι πολλές , σε ποσότητα και χρονική διάρκεια βροχοπτώσεις , που έλαβαν μέρος τις πρώτες μέρες του μήνα Φεβρουαρίου δημιούργησαν πολλά προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις σε πολλά χωριά του Δήμου , κυρίως στα χωριά της Ανω Δρόπολης .
Σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα ήταν επανελημένα και οι ζημιές ήταν ξανά πολύ μεγάλες.
Συγκεκριμένα :
• Ο οδικός άξονας Λυκομιλίου – Σελλειού – Κλεισαρίου έχει πάθει βλαβη σχεδόν στη μισή του απόσταση λόγω των τεραστίων ποσοτήτων νερού του ποταμού Ξεριά .
• Η πολυδιαφημησμένη γέφυρα του Πλατανιά στην οποία παρέλασε σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανικής Κυβέρνησης κινδύνεψε να καταρεύσει λόγο του μεγάλου όγκου ύδατος που αντιμετώπισε .
• Η προσωρινή γέφυρα του άξονα Λόγγου- Κοσιοβίτσας έπαθε ζημιά λόγω του ότι η πηγή της Σωτήρας παραλίγο να την παρασύρει ολάκερη .
• Η παλιά γέφυρα κόσμημα του Λόγγου της Αγίας Παρασκευής κατέρευσε τις πρώτες μέρες στα δύο της τόξα και μόλις χθές οι συνεχόμενες βροχωπτώσεις γκρέμισαν και το τρίτο τόξο , δίνοντας της έτσι την χαριστική βολή .Σημειώνουμε εδώ ότι η εν λόγω γέφυρα έχει χτιστεί την δεκαετία του ’30 δηλαδή είχε διάρκεια ζωής άνω των 80 ετών .
• Κινδυνεύουν με κατάρευση άλλες δύο γέφυρες , η μία στο χωριό Γοραντζή , ξ γέφυρα που οδηγεί στο νεκροταφελιο του χωριού.
• Επλήγη από κατολίσθηση τόνων λάσπης στο χωριό Λόγγο η οικία του συνδημότη μας Κώστα Ευαγγελίδη.
Αυτές είναι οι μεγαλύτερες σε όγγο και μέγεθος ζημιές που έπληξαν και πάλι το Δήμο Δρόπολης το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου .Ο Δήμος Δρόπολης από την πρώτη στιγμή έχοντας υπόψην την σοβαρή κατάσταση που δημιουργήθηκε κινητοποίησε όλους τους εργαζομένους του Δήμου και όλα τα μηχανικά μέσα που μπόρεσε να ενοικιάσει .Μη υπολογίζοντας εργάσιμες η μη ημέρες με επικεφαλή τον Δήμαρχο μπόρεσε σε λίγο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσει σχεδόν όλες τις ζημιές που σημειώθηκαν .
Αποκαταστήθηκε η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Λυκομιλίου -Σελλειού -Κλεισαρίου με μηχανικά μέσα ενοικιαζόμενα από το Δήμο κάνοντας έτσι προσβάσιμο το δίκτυο προς τους άνω προορισμούς .Εγινε επιπλέον επέμβαση στην κοίτη του ποταμού Ξεριά αλλάζοντας την κατεύθηνση , επειδή λόγω των συνεχιζόμενων βροχωπτώσεων κινδύνεψε και το ίδιο το χωριό Λυκομίλι.Αποκαταστήθηκε η προσωρινή γέφυρα που ενώνει τα χωριά Λόγγο και Κοσιοβίτσα με τον υπόλοιπο Δήμο.με την έγκαιρη επέμβαση των μηχανιμάτων του Δήμου αποσωβήθηκε η κατάρευση της γέφυρας τπυ Πλατανιά , κάτι που θα σήμαινε ολική καταστροφή .
Αυτή τη χρονική διάρκεια δεν υπάρχει κανένα χωριό η κατοικία αποκλεισμένη ,χάρη στην κινητοποίηση , ενεργοποίηση και εργατικότητα όλου του προσωπικού του Δήμου , αλλά και των κατοίκων του .
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι εκ μέρους της Αλβανικής πολιτείας (Νομαρχεία Αργυροκάστρου , Κυβέρνηση δεν υπήρξε ούτε καν τηλέφνημα για την κατάσταση που βίωσε ο Δήμος . Για υλική βοήθεια δεν γίνεται καν λόγος .Φαίνεται ότι για τους παραπάνω , για λόγους που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε , ο Δήμος Δρόπολης είναι εκτός των ‘’στρατηγικών σχεδίων τους ‘’ .
Προσθέτουμε εδώ και την αδιαφορία των συμπατριωτών μας . Από την προηγούμενη θεομηνία του Δεκεμβρίου , ο Δήμος έχει ανοίξει ένα λογαριασμό έκτακτης ανάγκης , όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα κατέβαλε τον οβολό του για την απακατάσταση των ζημιών . Γνωστοποιούμε ότι ο εν λόγω λογαριασμός έχει πιστωθεί με μόλις 33,000 λεκ από 2 συνδημότες μας.Το σχολείο Βουλιαρατίου με 3,000 λεκ και τον κ. Αλέκο Παππά με 30,000 λεκ τους οποίους ευχαριστούμε εγκάρδια.
Πρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας όπου και αν βρίσκονται , μέσα στις δικές τους δυνατότητες να προσφέρουν για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο Δήμο Δρόπολης .Μπορεί οι ζημιές νε εχουν αποκατασταθεί προσωρινά , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκαταστάθηκαν πλήρως.
Το προσωπικό του Δήμου Δρόπολης ήδη έχει αρχίσει έρανο για την συγκέντρωση χρημάτων για τον παραπάνω σκοπό.
Αριθμός λογαριασμού εξωτερικού,ΙΒΑΝ ΑL 1620 661016 0000 4005 7689 9002 εσωτερικού 04005 76899002.Tirana Bank.
Για περισσότερα νέα θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Δήμου Δρόπολης.
Σας ευχαριστούμε,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *