Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο

3

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειος Τόλιος στο Δήμο Δρόπολης με ευκαιρία τη σύσταση του Πυροσβεστικού Σώματος στα Βρυσερά.
Θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν οι νέοι που απαρτίζουν το σώμα καθώς και ο Διευθυντής τους κ. Άλκης Κώστας όπως και ο Δήμαρχος Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας , ο Αντιδήμαρχος κ.Μιχάλης Μάνος , και οι Διαχειρηστές Ανω και Κάτω Δρόπολης κ. Νίκος Παπαηλίας και Λευτέρης Νάστος.
Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στην πρόλυψη και την καταστολή του φαινομένου των πυρκαγιών που προβληματίζει γενικά τον Δήμο μας όπως και τους όμορους Δήμους της Ελλάδας . Πρέπει να λειτουργήσει είπε , ο αυτόματος μηχανισμός που ξεκινάει από εμάς πηγαίνει Τίρανα , Βρυξέλες , Αθήνα και μετά Ιωάννινα . Ιδιαίτερα ευaiσθητοποιημένος λόγω και της άμεσης συμπαράστασης και προσωπικής συμμετοχής στις περσινές πυρκαγιές είναι και ειδικός γνώστης του θέματος .
Έδειξε ικανοποίηση με την συμμετοχή των δημοτών μας στο σβήσιμο των περσινών πυρκαγιών και αυτός ο θεσμός πρέπει να ενισχυθεί με την δημιουργία σώματος εθελλοντών με αρχηγούς τους προέδρους των χωριών .
Επσκέπτηκε την κτηριακή εγκατάσταση και ενημερώθηκε για τις ελλείψεις όπως του πυροσβεστικού οχήματος και άλλων απαιτούμενων μέσων και υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα μας στην Κυβέρνηση της Ελλάδος.
Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έχει έναν καλό φίλο και συμπαραστάτη των προβλημάτων μας .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *